H.I.S.C. Community | 2007-2017 | Jer legende žive vječno

Početna stranicaLatest imagesRegistracijaLogin

2 napajanja u jednom :)

Go down 
Autor/icaPoruka
Gost
Gost

2 napajanja u jednom :) Empty
PostajNaslov: 2 napajanja u jednom :)   2 napajanja u jednom :) Icon_minitime10.08.07 12:08

Potaknut raznim temama i onima po netu te pcekspertu sa losim slikama pa dosta ljudi kazu "ne vidi se dobro" pa opet pita ili slicno.

Danas sam uhvatio pola sata i bacio se na pravljenje i spajanje kablova

U mom slucaju su koristena dva starija i losija napajanja samo zbog ovog.

POZOR! SVE STO RADITE ,RADITE NA VLASTITU ODGOVORNOST TE SAMI ODGOVARATE ZA NAVEDENE POSLJEDICE KOJE MOGU NASTATI OVIM SPAJANJEM

Na pocetku treba rasporedit sve kablove ,molex i ostale savinuti tako da ne smetaju ATX kablu koji nam je potreban za ovo.
Jedno napajanje mora biti master a drugo slave (tj primarno i sekundarno) ,ja bi preporucio da se kao master koristi ono jace napajanje.
Kada ste sredili kablove spremni ste za cvikcange i kidanje viska kablova.
Na glavnom ATX se prekine te spoji se spojkama (kojih ima kupiti u svakom ducano poput chipoteke ) ili ogulit (cca) 1 cm izolacija na 14.om i 20.om kablu (slika kablova je ispod)

2 napajanja u jednom :) 9085atx1420

Na sekundarnom napajanju na ATX kablu skinuti sve kablove osim vec gore navedenih (14.i i 20.i) ta na vrhovima oguliti izolaciju a na ostatcima kablova zaljepit vrhove da nebi bilo slucajno problema

(primjer za spojku)
Kada je prekinuto i skinuta izolacija sa vrhova treba spojit to kako je bilo na pocetku (sa spojkom) .
Potom se spoje isti kablovi master i slave napajanja (primjer ispod)
2 napajanja u jednom :) 3940DSC02587

Sa ovom spojkom je gotovo ,samo provjerite jos jedan put da ne bi bilo problema 2 napajanja u jednom :) Wink (znate onu tri puta mjeri jedan put kidaj 2 napajanja u jednom :) Smiley )

Ja na zalost nisam imao maticne ploce da probam ovo ali opet sam koristio kabl da bi ovo pokrenuo.

2 napajanja u jednom :) 6038DSC02585

Na zalost nisam imao dva multimetra pa sam koristi multimetar i neon lampu da bi se vidjelo da oba dva napajanja rade.

Ovo je jedan nacin rada ,te sa ovime se gubi garancija na oba dva napajanja zbog kidanja zica ,moguce je kupiti produzetke ATX kablova (dva komada) i raditi sa ovim postupkom i onda ce nece gubiti garancija no biti ce veca zbrka sa kablovima

Ovim postupkom osobno sam pokrenuo jedno staro napajanje te ga koristim kao tester za razne stvari tako da ako ne mozete nizasto iskoristis staro napajanje mozete napraviti ovo

Tut by APO-TEAM : Optik
[Vrh] Go down

2 napajanja u jednom :)
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.